Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie

  Sudoku Workshop

  Deze workshop is bij uitstek geschikt voor diegenen, die:

  vanaf het begin graag willen leren en begrijpen hoe je een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie kunt oplossen, of al wat ervaring hebben met het oplossen van een Sudoku, maar die regelmatig vastlopen omdat ze de logica onvoldoende doorhebben, en nu eindelijk wel eens willen weten hoe het dan wel zit, of deze kennis niet via een schriftelijke cursus willen verkrijgen, maar dit graag in groepsverband doen.

  Deze workshop is de “fysieke” uitwerking van de cursus 02 SCNL “Het oplossen van een Sudoku voor Beginners - Deel 2”.

  Op een interactieve manier leert de deelnemer in deze workshop:

  de begrippen en hun beschrijvingen die bij een Sudoku horen
  stap voor stap te begrijpen wat de logica is om een Sudoku te kunnen oplossen
  twee gemakkelijk methodes (strategieën) om een Sudoku te kunnen oplossen toe te passen
  de methode betreffende de juiste hoeveelheid informatie
  de scan methode
  één methode, die je beslist niet moet toepassen.

  De deelnemer krijgt ruimschoots de gelegenheid om vragen te stellen als zij/hij een en ander nog niet goed begrijpt. Met de opgedane kennis gaat de deelnemer oefenen om een Sudoku op te lossen door het toepassen van beide oplosmethoden. Als extraatje gaat de deelnemer proberen een Sudoku met verschillende letters in plaats van cijfers op te lossen. Het aardige van deze Sudoku (ook wel Woord Sudoku genoemd) is, dat met de verschillende letters een betekenisvol woord wordt gevormd als extra oplossing van deze Sudoku.

  Na afloop van deze workshop moet de deelnemer beter in staat zijn om de Sudoku op te lossen die zij/hij kan aantreffen in hun dagblad of in andere periodieken, of wellicht in haar/zijn huisorgaan.

  De workshop duurt twee middagen van 2 uur met een pauze van 15 minuten. De kosten van deze workshop worden in nader overleg met u vastgesteld.

  Bij de workshop hoort een werkmap waarin de behandelde stof van deze workshop kan worden opgeborgen om te dienen als naslagwerk, inclusief drie oefen Sudoku’s, met een stap-voor-stap uitwerking.

  U kunt deze workshop aanvragen door het bestelformulier in te vullen. In goed onderling overleg worden met u de data en de tijden afgesproken, evenals de locatie en andere faciliteiten ten behoeve van deze workshop.

  De kosten van deze werkmap bedragen € 17,50, incl. BTW. Aantal pagina’s van de werkmap: 79. Maximaal aantal deelnemers: 12.

  Klik hier voor de Workshop informatie

  Prijs: € 12,50, incl. BTW. Aantal pagina’s: 76.

  • vorige
  • volgende