Uitdagende Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Vierblokkendoku

  uitdagende sudoku variatie

  Een VierBlokkenDoku is een Uitdagende Sudoku Variatie met vier groepen van 3 bij 3 samenhangende velden (blokken) die de verschillende cijfers of letters ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Deze vier blokken zijn als volgt in de Sudoku geplaatst:

   

  Een VierBlokkenDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een VierBlokkenDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis VierBlokkenDoku

   

  Als je deze Uitdagende Sudoku Variatie (VierBlokkenDoku) volledig hebt ingevuld bevat elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal.

   

  Deze VierBlokkenDoku heeft vier extra groepen van 3 bij 3 velden (blokken), gemerkt A, B, C en D, die de cijfers 1 t.e.m. 9 ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Zonder deze vier extra groepen heeft deze VierBlokkenDoku, met de 25 gegeven getallen, 86 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig logisch gebruik te maken van de eigenschap van deze vier extra groepen kan je unieke oplossing van VierBlokkenDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. De catalogus met de beschikbare VierBlokkenDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare VierBlokkenDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis VierBlokkenDoku met catalogus