Uitdagende Sudoku Variaties

Een Uitdagende Sudoku Variatie is een standaard Sudoku waarin één of meer extra groepen samenhangende velden zijn verwerkt die de verschillende cijfers of letters (= Woord Sudoku) ook precies eenmaal moeten bevatten. Alleen door rekening te houden met de eigenschappen van deze extra groep(en) is van deze Uitdagende Sudoku Variaties, in een regelmatige wisselwerking met de Sudoku logica, de unieke oplossing logisch af te leiden.

 • Uitdagende sudoku variaties

  uitdagende sudoku variatie

  Een Uitdagende Sudoku Variatie is een standaard Sudoku met één of meer extra groepen met een aantal samenhangende velden ter grootte van het Sudoku rooster, die de verschillende cijfers ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Deze extra groepen zijn in de vorm van mooie patronen of figuren.

   

  Voorbeelden van 9 bij 9 Uitdagende Sudoku Variaties zijn (zie de vier plaatjes rechts).

   

  Een Uitdagende Sudoku Variatie kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een Educatieve Sudoku Variatie.

   

  Varianten van de Uitdagende Sudoku Variatie zijn:

  • WoordDoku: met verschillende letters in plaats van cijfers;

  • VierBlokkenDoku: met vier extra groepen van 3 bij 3 velden(blokken);

  • X-Doku: met de twee diagonalen als extra groepen;

  • ZesGroepenDoku: met negen groepjes van drie samenhangende velden worden zes extra groepen van negen samenhangende velden gevormd.

  Voor gratis voorbeelden van deze uitdagende Sudoku varianten ga naar de menuoptie GRATIS

   

  GRATIS VOORBEELD

   

  Om u een indruk te krijgen van een Uitdagende Sudoku Variatie kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd.

   

  Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis Uitdagende Sudoku Variatie:

  Als je deze uitdagende Sudoku variatie hebt opgelost moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze Sudoku bevat drie extra groepen van negen samenhangende velden, gemerkt A, B en C, die de cijfers 1 t.e.m. 9 ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Zonder deze drie groepen heeft deze Sudoku, met de 30 gegeven cijfers, 11 verschillende oplossingen.

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van deze drie groepen kan je de unieke oplossing van deze uitdagende Sudoku variatie logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Uitdagende Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder.

  20 van deze interactief oplosbare Uitdagende Sudoku Variaties heb ik gebundeld in het E-boek 01 USVINL. U kunt dit E-boek bestellen in de SHOP

   

  De catalogus met de beschikbare Uitdagende Sudoku Variaties is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare Uitdagende Sudoku Variaties beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden.

   

  Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe losse Uitdagende Sudoku Variaties en/of andere losse Educatieve Sudoku.

   

  U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden (zie verder de Privacyverklaring op mijn website https://sudoku-variations.com).

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis uitdagende sudoku variatie met catalogus