Uitdagende Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Latijnse WoordDoku

  uitdagende sudoku variatie

  Een Latijnse WoordDoku is een variant van een de WoordDoku. De verschillende letters van de Latijnse WoordDoku zijn zodanig gekozen dat hiermee een betekenisvol Latijns woord als extra oplossing van deze Sudoku wordt gevormd.

   

  Een Latijnse WoordDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een Educatieve Sudoku Variatie, zoals een palindroom, een kloon, een spiraaltje of puzzelstukjes, of zoals met klinkers en medeklinkers (een variant op de EvenOnevenDoku).

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een Latijnse WoordDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden

   

  Beschrijving van de gratis Latijnse WoordDoku

   

  Als je deze uitdagende Sudoku variatie (Latijnse WoordDoku) hebt opgelost moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de letters negen verschillende letters precies eenmaal bevatten.

   

  Deze Woord Sudoku bevat drie extra groepen van negen samenhangende velden, gemerkt A, B en C, die de negen verschillende letters ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Zonder deze drie groepen heeft deze Sudoku, met deze 30 gegeven letters, 11 verschillende oplossingen. In groep A ontstaat, als extra oplossing van deze Latijnse WoordDoku, van boven naar beneden, een betekenisvol Latijns woord.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van deze drie groepen kan je de unieke oplossing van deze uitdagende Latijnse WoordDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. 20 van deze interactief oplosbare Latijnse WoordDoku’s heb ik gebundeld in het E-boek 01 EBIOLatWDNL. U kunt dit E-boek bestellen in de SHOP.

   

  De catalogus met de beschikbare Latijnse WoordDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare Latijnse WoordDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis Latijnse WoordDoku met catalogus