Sudoku Spelboekenlogo

Special voor basisscholen zijn er leuke en leerzame Sudoku Spelboeken. Deze Sudoku puzzelboeken zijn geschikt als lesmateriaal en leermiddel ter voorbereiding op o.a. schooltoetsen en testen. De Sudoku’s zijn vooral leuk en uitdagend. Het o p speelse wijze oplossen van een Sudoku in klasverband is bewezen gezellig en effectief te zijn . Vele kinderen hebben inmiddels kennis gemaakt met deze ludiek Sudoku spellen., zie Juf Femke onderaan deze pagina.

De Sudoku Spelboeken worden geleverd als pdf en kunt u printen zo vaak al u wilt.

Sudoku met symbolen

Sudoku met schooltoetsen

Sudoku met varianten

Sudoku ebook pdf

 • logoLeuk, omdat de unieke oplossing van de Sudoku’s als een spel voor twee of meer leerlingen met behulp van kaartjes stap-voor-stap logisch moet worden afgeleid. Leermiddel, omdat de meeste Sudoku’s een of meer extra groepen samenhangende velden bevatten, waarin de cijfers of letters speciale eigenschappen of vormen van logica hebben. Een CombinatieToets Sudoku is een combinatie van een toetsbaar schoolvak en een Sudoku. De goede antwoorden van de toetsvragen leveren extra gegeven cijfers of letters op voor de gecombineerde Sudoku. De unieke oplossing van de Leerzame Sudoku Varianten kan alleen logisch worden afgeleid in een regelmatige wisselwerking tussen de Sudoku logica en de andere vorm(en) van logica of speciale eigenschappen van de cijfers of letters in de extra groepen.

   

  Een bijzonder Sudoku Spel is de Symbolen Sudoku. Een Symbolen Sudoku bevat verschillende symbolen van een bepaald thema in plaats van verschillende cijfers, zoals Social media Logo’s en Nederlandse verkeersborden. Voor Symbolen Sudoku gelden dezelfde oplosvoorwaarden als die van een standaard Sudoku met verschillende cijfers.

   

  Elk Sudoku Spel bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing van de Sudoku logisch af te kunnen leiden.

   

  Klik op een van de bovenstaande Sudoku Spelboeken voor meer informatie, o.a. om een gratis spelboekje aan te vragen met de catalogus met alle Sudoku Spellen om zelf een maatwerk eigen Sudoku Spelboek samen te stellen, of bestel de Sudoku spelboeken in de SHOP.

   

  Juffrouw Femke

  over Sudoku variaties

   

  Juffrouw Femke over Sudoku SpelboekjeJuffrouw Femke heeft enkele Sudoku Variaties uitgeprobeerd en er een blog over geschreven https://juffrouwfemke.com/2019/10/11/waanzinnige-websites-sudoku-variations/

   

  Juffrouw Femke blogt over onderwijs aan en in de bovenbouw.

   

  Ze deelt wekelijks veel dingen voor in de klas: tips, werkbladen, kaartjes voor didactische werkvormen, enz. Alles gratis !?

   

  Ze is ook op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/juffrouwfemkegroep8/