Sudoku Specials

Sudoku Specials zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Specials, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Sudoku Competitie

  sudoku Special

  Deze Sudoku Competitie heb ik ontwikkeld voor scholen en voor teambuilding activiteiten. Een Sudoku Competitie stimuleert het werken in teamverband door elk teamlid van een aantal Sudoku’s de unieke oplossing logisch af te leiden. Het resultaat van een individueel teamlid is van wezenlijke invloed op het teamresultaat.

   

  Alle juist opgeloste individuele Sudoku’s dienen namelijk als input voor de Team Competitie Sudoku, die moet worden opgelost om de teamwinnaar te krijgen. Dat is het teamlid dat als eerste Team Competitie Sudoku goed heeft opgelost.

   

  Dit teamlid is dan nog niet direct de echte winnaar, want met de cijfers van de opgeloste Team Competitie Sudoku moet ook nog een rekenkundige opdracht worden uitgevoerd. Degene die dit het snelste doet is de uiteindelijke teamwinnaar. Zijn er diverse teams dan kan met een Groep Competitie Sudoku, die ook nog een rekenkundige opdracht bevat, de winnaar van alle teams worden verkregen.

   

  De Sudoku Competitie bestaat uit de volgende documenten:

  • Een duidelijke inleiding tot de Sudoku Competitie voor de leerkracht.

  • Een duidelijke inleiding tot de Sudoku Competitie voor de leerling.

  • Aanwijzingenbladen: bevatten een beschrijving van de stap-voor-stap opzet van de competitie, de Sudoku basisregels, een aantal tips om een Sudoku op te lossen en twee eenvoudige oplostechnieken van een Sudoku.

  • Werkbladen: deze bevatten de op te lossen individuele Sudoku’s, de Tem Competitie Sudoku en de Groep Competitie Sudoku. • Controlebladen: deze bevatten de oplossingen van de diverse Sudoku’s.

  • Hulpblad: dit beschrijft wat een Sudoku is en bevat een aantal Sudoku begrippen met hun definities.

  • Oefenbladen: deze bevatten een aantal Sudoku’s om mee te oefenen door degenen die nog nooit een Sudoku hebben opgelost of die hun Sudoku oplosvaardigheden eerst nog eens willen toetsen.

   

  Deze Sudoku Competitie is opgezet met standaard 9 bij 9 Sudoku’s. Er zijn nog vele andere mogelijkheden met behulp van combinaties van mijn uitdagende Sudoku variaties en mijn educatieve Sudoku variaties. In een bijlage is een aantal van deze mogelijkheden beschreven. Hieronder staat een voorbeeld van een werkblad de Sudoku Competitie voor Leerlingen – Deel 1. Klik op de link om te openen/sluiten.

   

   

  U kunt de Sudoku Competitie voor Leerlingen – Deel 1 bestellen via mijn SHOP

  Bestelcode 01 SCompLNL: € 24,50, incl. BTW – 108 pagina’s.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u de informatie over dit Sudoku product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  Download de Sudoku competitie informatie