Gratis Sudoku Variaties

Een aantal van mijn uitdagende Sudoku variaties zal voor u, als Sudoku liefhebber, een niet of minder bekende vorm van een Sudoku puzzel zijn. Om een indruk te krijgen of dit soort Sudoku’s voor u een extra uitdaging zijn kunt u van onderstaande variaties een gratis voorbeeld downloaden. f bestel mijn gratis E-boek met een aantal interactief oplosbare Uitdagende Sudoku Variaties.

 • Gratis

  Sudoku's & E-boek

  Een aantal van mijn Uitdagende en/of Educatieve Sudoku Variaties zal voor u, als Sudoku liefhebber, een niet of minder bekende soort van een Sudoku puzzel zijn. Om een indruk te krijgen of dit soort Sudoku’s voor u een extra uitdaging zijn kunt u van onderstaande variaties een gratis voorbeeld downloaden. Door op de naam van een variatie te klikken gaat u naar de betreffende bestelpagina van dit product. Hier treft u o.a. de puzzel met diens beschrijving aan hoe deze op te lossen.

   

  Het betreft volgende gratis Sudoku variaties:

   

  AfhankelijkheidsDoku: twee of meer Sudoku’s zijn geheel of gedeeltelijk zodanig van elkaar afhankelijk dat alleen door die afhankelijkheid de unieke oplossing van alle Sudoku’s logisch kan worden afgeleid.

   

  CalculoDoku: met de cijfers van de oplossing van deze Sudoku zijn zodanige extra groepen van samenhangende velden gevormd dat hiermee (combinaties) van diverse rekenkundige berekeningen kunnen worden uitgevoerd.

   

  EvenOnevenDoku: deze Sudoku bevat een aantal gemerkte velden, die alleen maar even of alleen maar oneven cijfers mogen bevatten.

   

  KloonDoku: deze Sudoku bevat twee of meer groepen velden met hetzelfde aantal velden en met dezelfde vorm, die de cijfers of letter op precies dezelfde positie hebben. Een variant van de KloonDoku is de SpiegelDoku. Deze bevat een even aantal groepen velden waarin de cijfers of letters gespiegeld ten opzichte van elkaar zijn.

   

  Latijnse WoordDoku: dit is een variant van de WoordDoku met een aantal verschillende letters ter grootte van het rooster van de Sudoku. Een voorbeeld van een woord met precies negen verschillende letters is PRAELUSIO (= Voorspel).

   

  MagischVierkantDoku: deze Sudoku bevat één of meer 3 bij 3 magische vierkanten met negen verschillende cijfers. De eigenschap van een magisch vierkant is dat de som van de cijfers in elke drie horizontale, elke drie verticale en elke drie diagonale velden precies dezelfde zijn. FAQ-6 geeft u meer informatie over de manier waarop je een magisch vierkant logisch kunt afleiden.

   

  PalindroomDoku: deze Sudoku bevat één of meer groepen van samenhangende velden waarin de volgorde van de cijfers of letters van voor naar achter precies dezelfde is als die van achter naar voor (bijv. 13472927431).

   

  PuzzelstukjesDoku: deze Sudoku bevat twee of meer groepen van samenhangende velden met hetzelfde aantal velden. In deze groepen zijn de gegeven cijfers of letters al ingevuld. Deze puzzelstukjes moeten op een logische manier in de Sudoku worden ingepast, rekening houdend met de eventueel al gegeven cijfers of letters.

   

  ReeksDoku: dit is een variant van de PuzzelstukjesDoku. De ReeksDoku bevat twee of meer groepen van samenhangende velden met hetzelfde aantal velden. Deze velden bevatten gegeven cijfers, die een opvolgende reeks vormen, maar niet altijd in diens natuurlijke volgorde (bijv. 47365 0f 92718).

   

  SpiraloDoku: aan deze Sudoku zijn één of meer blokken van 3 bij 3 velden toegevoegd. Vanuit het middelste veld van zo’n blok ontwikkelen de symbolen (cijfers of letters) zich als een spiraaltje in een natuurlijke volgorde. Een natuurlijke volgorde is bijv. 45678912 voorwaarts of 876543219 achterwaarts.

   

  TetrisDoku: dit is een variant van de PuzzelstukjesDoku. De TetrisDoku bevat twee of meer groepen van vier velden met de vorm van één of meer Tetris blokjes.

   

  Uitdagende Sudoku Variatie: deze Sudoku bevat één of meer extra groepen met hetzelfde aantal velden als de roostergrootte van de Sudoku, die de verschillende cijfers of letters ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  VierBlokkenDoku: deze Sudoku bevat vier groepen van 3 bij 3 velden (blokken), die op een speciale manier over de puzzel zijn verdeel. De VierBlokkenDoku is ook bekend onder de namen Windoku en Hyperdoku.

   

  WoordDoku: deze Sudoku bevat een aantal verschillende letters ter grootte van het rooster van de Sudoku. Deze verschillende letters zijn zodanig gekozen dat hiermee betekenisvolle woorden kunne worden gevormd. Een voorbeeld van een woord met precies negen verschillende letters is NACHTFILM.

   

  X-Doku: dit is een Educatieve Sudoku Variatie met als basis twee extra groepen van samenhangende velden, die de verschillende cijfers of letters ook precies eenmaal moeten bevatten. Deze extra groepen zijn de twee diagonalen van de Sudoku.

   

  ZesgroepenDoku: deze Sudoku bevat negen groepjes van drie samenhangende velden waarmee drie extra horizontale en drie extra verticale groepen van 9 velden kunnen worden gevormd.

   

  Als u de gratis Sudoku variatie als pdf-download via het formulier op die pagina aanvraagt ontvangt u ook de interactief oplosbare versie van deze puzzel. Bovendien bevat deze gratis download een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden, alsmede de oplossing van de puzzel. De gratis download bevat bovendien nadere informatie over de variatie en een catalogus van de beschikbare puzzels van deze variatie. Van elke beschikbare puzzel is de beschrijving gegeven. In deze beschrijving zijn de gegeven cijfers of letters vervangen door een sterretje, maar de echte puzzel bevat natuurlijk wel de juiste gegeven cijfers of letters.

   

  U kunt ook het gratis E-boek met interactief oplosbare Uitdagende en Educatieve Sudoku Variaties downloaden. Dit E-boek bevat bovendien een catalogus van alle op dit moment beschikbare interactief oplosbare Uitdagende en Educatieve Sudoku Variaties.

   

 • Een losse Sudoku variatie kost € 1,75, incl. BTW. Een aantal interactief oplosbare Educatieve Sudoku Variaties heb ik per 20 stuks gebundeld in E-boeken. Een E-boek kost dan geen € 35,00, ook geen € 17,50, maar slechts € 15,00, incl. BTW. De Educatieve Sudoku Variaties heb ik per 20 stuks gebundeld in E-boeken. Een E-boek kost dan geen € 35,00, ook geen € 17,50, maar slechts € 15,00, incl. BTW. Deze E-boeken kunt u wel via de SHOP bestellen.

   

  De volgende E-boeken zijn beschikbaar: