Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • ZesGroepenDoku

  educatieve sudoku variatie

  Een ZesGroepenDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met negen groepjes van drie samenhangende velden, gemerkt A t.e.m. I, waarmee drie groepen horizontaal en drie groepen verticaal van negen samenhangende velden zijn gevormd die de cijfers 1 tot en met 9 ook precies eenmaal moeten bevatten.

  Een ZesGroepenDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een ZesGroepenDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden. 

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (ZesGroepenDoku) juist hebt opgelost bevat elke rij, elke kolom en elk blok van drie bij drie velden de cijfers 1 tot en met 9 precies eenmaal.

   

  Deze Sudoku bevat als extra uitdaging negen extra groepjes van drie samenhangende velden, gemerkt A t.e.m. I, waarmee drie groepen horizontaal en drie groepen verticaal van negen samenhangende velden zijn gevormd die de cijfers 1 tot en met 9 ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  Horizontale groepen: ABC, DEF en GHI

  Verticale groepen: ADG, BEH en CFI

   

  Zonder de eigenschap van deze zes extra groepen heeft deze ZesGroepenDoku, met de 22 gegeven cijfers, meer dan 1.000 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van deze eigenschap kan je de unieke oplossing van deze ZesGroepenDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder.

   

  De catalogus met de beschikbare ZesGroepenDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare ZesGroepenDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis ZesGroependoku met catalogus