Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • TetrisDoku

  educatieve sudoku variatie

  Een TetrisDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met een aantal groepen van vier samenhangende velden in de vorm van een Tetrisblokje.

   

  Het is een variant van de PuzzelstukjesDoku.

  De moeilijkheidsgraad van een TetrisDoku wordt bepaald door het aantal Tetrisblokjes, het aantal verschillende cijfers per Tetrisblokje en het aantal al gegeven cijfers.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een TetrisDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis TetrisDoku

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (TetrisDoku) volledig hebt ingevuld moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 2 bij 4 velden de cijfers 1 t.e.m. 8 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze 8 bij 8 TetrisDoku bevat 16 Tetrisblokjes met dezelfde vorm. Van deze blokjes zijn de cijfers al ingevuld.

   

   

  Er zijn slechts 2 cijfers gegeven.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van deze extra groepen kan je de unieke oplossing van deze TetrisDoku logisch afleiden..

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. De catalogus met de beschikbare TetrisDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare TetrisDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier, Folkert van der Meulen Bosma.

  download de gratis AfhankelijkheidsDoku met catalogus