Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • ReeksDoku's

  educatieve sudoku variatie

  Een ReeksDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met een aantal groepen van samenhangende velden die de cijfers elkaar opvolgende cijfers of letters in een willekeurige volgorde bevatten. Een voorbeeld van een 9 bij 9 ReeksDoku met diverse vormen van reeksen is:

   

  Een ReeksDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een ReeksDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis ReeksDoku

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (ReeksDoku) juist hebt ingevuld moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze ReeksDoku bevat acht extra groepen van samenhangende velden, gemerkt A t.e.m. H. Elke groep bevat een reeks opeenvolgende cijfers, maar dan in een willekeurige volgorde.

   

  Als volgorde wordt ook beschouwd een willekeurige volgorde van de cijfers 7891, 8912 en 9123 of van de cijfers 67891, 78912, 89123 en 91234.

   

  Zonder deze acht groepen heeft deze ReeksDoku, met deze 19 gegeven cijfers, meer dan 1.000 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van deze acht groepen kunt u de unieke oplossing van deze ReeksDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. De catalogus met de beschikbare ReeksDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare ReeksDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis ReeksDoku met catalogus