Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • PuzzelstukjesDoku

  educatieve sudoku variatie

  Een PuzzelstukjesDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met twee of meer groepen met hetzelfde aantal samenhangende velden met dezelfde of een verschillende vorm en geheel of gedeeltelijk gevuld met de cijfers of letters, als extra groepen zijn toegevoegd.

   

  Een PuzzelstukjesDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Een variant van de PuzzelstukjesDoku is de TetrisDoku.

   

  Een TetrisDoku bevat een aantal groepen van vier velden met de vorm van de diverse Tetrisblokjes.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een PuzzelstukjesDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden. Als je deze educatieve Sudoku variatie (PuzzelstukjesDoku) hebt opgelost moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze PuzzelstukjesDoku bevat de volgende 14 groepen van 4 velden, elk gevuld met verschillende cijfers:

   

  1426 1679 2147 2175 2381 2614 2863

   

  3219 5196 5639 6213 6372 7523 8237

   

  Deze groepen moeten horizontaal (van links naar rechts) en verticaal (van boven naar beneden) in de grijs gemarkeerde velden worden ingevuld.

   

  Een aantal groepen heeft één of twee overlappende velden met andere groepen.

   

  Er zijn 37 cijfers gegeven. Door te beredeneren waar deze 14 groepen moeten worden ingepast kan je de unieke oplossing van deze PuzzelstukjesDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. De catalogus met de beschikbare PuzzelstukjesDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare PuzzelstukjesDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis Puzzelstukjesdoku met catalogus