Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Palindroomdoku

  educatieve sudoku variatie

  Een PalindroomDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met één of meer groepen van samenhangende velden waarin de volgorde van de cijfers of letters van voor naar achter of van achter naar voor dezelfde is, bijvoorbeeld 26437573462 (oneven) of 8473663748 (even), of met letters: CZXLNHNLXZC. De veldlengte van elke Palindroom kan verschillend zijn. Een PalindroomDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van andere Doku’s of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om een indruk te krijgen van een PalindroomDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Beschrijving van de gratis PalindroomDoku

  Als u deze PalindroomDoku volledig hebt ingevuld moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze PalindroomDoku bestaat uit de grijs gemarkeerde velden, begint veld A1 en eindigt veld I9, en heeft een lengte van 23 velden.

   

  Zodra u een cijfer logisch hebt afgeleid in het voorste deel van deze PalindroomDoku (de velden A1 t.e.m. G2) kunt u in het achterste deel (de velden H3 t.e.m. I9) dit cijfer ook met 100% zekerheid invullen. Als bijvoorbeeld veld C3 het cijfer 7 moet bevatten moet veld G7 ook het cijfer 7 bevatten.

   

  Deze PalindroomDoku heeft 22 gegeven cijfers. Zonder de Palindroom heeft deze Sudoku meer dan 1.000 verschillende oplossingen. Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschap van een Palindroom kunt u de unieke oplossing van deze PalindroomDoku logisch afleiden.

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder.

   

  De catalogus met de beschikbare PalindroomDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare PalindroomDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven. Als u uit deze catalogus één of meer van deze PalindroomDoku’s wilt bestellen kunt u dat doen via het bestelformulier in de shop.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis Palindroomdoku met catalogus