Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • MagischVierkantDoku

  educatieve sudoku variatie

  Een MagischVierkantDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met één of meer groepen van 3 bij 3 samenhangende velden die de verschillende cijfers ook precies eenmaal moeten bevatten.

   

  In een magisch vierkant is de som van de cijfers in de drie velden van elke rij, elke kolom en elke diagonaal precies dezezelfde.

   

  Een MagischVierkantDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om u een indruk te krijgen van een MagischVierkantDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (MagischVierkantDoku volledig hebt ingevuld moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze uitdagende MagischVierkantDoku bevat twee extra groepen van 9 samenhangende velden:

  - de 8 buitenste velden en het middelste veld van het middelste blok, gemerkt groep A.

  - de 8 binnenste velden (= middelste velden van elk blok) en het middelste veld van het middelste blok gemerkt groep B.

   

  Beide groepen bevatten een 3 bij 3 magisch vierkant van negen verschillende cijfers.

   

  In een magisch vierkant is de som van de cijfers van elke rij, elke kolom en elke diagonaal precies hetzelfde.

   

  Zonder deze 2 extra groepen heeft deze MagischVierkantDoku, met de 16 gegeven cijfers, meer dan 1.000 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de eigenschappen van deze twee extra groepen kan je de unieke oplossing van deze MagischVierkantDoku logisch afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder. De catalogus met de beschikbare PuzzelstukjesDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare PuzzelstukjesDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers of letters vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers of letters gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis MagischVierkantDoku met catalogus