Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Geschiedenis

  Doku

  Een GeschiedenisDoku is een uitdagende Sudoku variatie die alleen uniek opgelost kan worden door de juiste jaartallen op de juiste locaties in een Sudoku in te vullen.

  Er zijn vier soorten GeschiedenisDoku’s:
  1 - De jaartallen zijn gegeven en de omschrijving van een geschiedkundige gebeurtenis ook. De juiste combinatie van een jaartal met diens gebeurtenis bevat de locatie, waar dit jaartal in de Sudoku moet worden ingevuld.
  2 - Alleen de omschrijving van de geschiedkundige gebeurtenis is gegeven, en de locatie waar het juiste jaartal in de Sudoku moet worden ingevuld.
  3 - De omschrijving van de geschiedkundige gebeurtenis is gegeven met een aantal multiple choice antwoorden, waarvan slechts één het goede antwoord bevat. Elk multiple choice antwoord heeft een locatie, waar het antwoord van dit jaartal in de Sudoku moet worden ingevuld.
  4 - Het jaartal is gegeven met een aantal omschrijving van de geschiedkundige gebeurtenissen waarvan slechts één het goede antwoord bevat. Elk multiple choice antwoord heeft een locatie, waar het antwoord van dit jaartal in de Sudoku moet worden ingevuld.

  Geschiedenis-Sudoku’s kunnen jaartallen van geschiedkundige gebeurtenissen van voor Christus en van na Christus bevatten. Ze kunnen betrekking hebben op willekeurige geschiedkundige gebeurtenissen, maar ook over specifieke thema’s gaan, zoals de Egyptische beschaving, Romeinse keizers, het koninkrijk der Nederlanden vanaf 1813, etc.

  De roostergrootte van een Geschiedenis-Sudoku varieert tussen 8 bij 8 en 12 bij 12.

  Een Geschiedenis-Sudoku kan extra groepen samenhangende velden bevatten, die de verschillende cijfers ook precies eenmaal moeten bevatten. Ook worden jaartallen, waarin het cijfer 0 in voorkomt in een Geschiedenis-Sudoku verwerkt.

  Op bestelling maak ik Geschiedenis-Sudoku’s, die aan uw specifieke wensen voldoen.Een voorbeeld van een uitdagende Geschiedenis-Sudoku is nevenstaande puzzzel met 8 jaartallen uit de wereldgeschiedenis, en met slechts 10 gegeven cijfers.

  Hieronder staat 1 verschillende variant. Klik op de beschrijving om te open/sluiten.

  1 variant


  U kunt de volgende GeschiedenisDoku’s bestellen. De prijzen zijn incl. BTW.
  Bestelcode Beschrijving Prijs
  01 GDNL 10 jaartallen uit de Europese Middeleeuwen € 1,00

  • vorige
  • volgende
 • Gratis

  GeschiedenisDoku

  U kunt een gratis GeschiedenisDoku ontvangen via onderstaand formulier.

  Wanneer u op verzenden drukt, ontvangt u direct de link waar u het gratis product kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven.


  Gratis Sudoku