Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • Calculo

  Doku

  De CalculoDoku is een uitdagende Sudoku variatie, die één of meer groepen samenhangende velden bevat waarin een (combinatie van) rekenkundige eigenschappen zijn verwerkt.

  De rekenkundige eigenschappen zijn opgedeeld in rekenkundige vaardigheden en in speciale eigenschappen. Rekenkundige vaardigheden zijn o.a. optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Speciale eigenschappen betreffen o.a. magische vierkanten, priemgetallen, faculteiten en binaire getallen.Rekenkundige vaardigheden kunnen zijn verwerkt in een speciale groep van velden waarin de cijfers allemaal verschillend zijn (zie voorbeeld van de optel- en verschilgroepen, met de diagonaal als extra groep).

  Ook kan een Calculo Sudoku berekeningen bevatten met afzonderlijke cijfers in een kolom of in een rij. Het resultaat van deze rekenkundige bewerkingen is dan vermeld in de bovenste rij (voor kolomberekeningen) en in de meest rechtse kolom (voor rijberekeningen). Dergelijke Calculo Sudoku’s heb ik de Plus Sudoku, Min Sudoku, Maal Sudoku, Deel Sudoku en Mix Sudoku genoemd. Een Mix Sudoku is een combinatie van twee of meer rekenkundige bewerkingen. Een voorbeeld van een Mix Sudoku vindt u hier. Een Calculo Sudoku kan onderdeel zijn van een Su Sudoku variatie of kan een combinatie zijn van diverse Sudoku’s, zoals met een Palindroom Sudoku en met een SpiraloDoku (zij bijv. CalculoDoku 20 uit het E-boek 20 Uitdagende CalculoDoku’s – Deel 1).

  Elke CalculoDoku bevat een gedeeltelijke mogelijke uitwerking om u (verder) op weg te helpen.

  Hieronder staan 5 verschillende varianten en 1 Eboek. Klik op de beschrijving om te open/sluiten.

  5 varianten + 1 Eboek  U kunt deze CalculoDoku’s bestellen. De prijzen zijn incl. BTW.
  Bestelcode Beschrijving Prijs
  01 UDNL 20 Uitdagende CalculoDoku’s – Deel 1 € 8,95
  11 CDNL Twee afhankelijke 9 bij 9 Sudoku’s met 3 optelgroepen + 3 extra groepen  
  21 CDNL 9 bij 9 CalculoDoku met 17 getallen, deelbaar door 7 € 1,00
  22 CDNL 9 bij 9 CalculoDoku met 9 optelgroepen, waarvan de som deelbaar is door 5 + 1 extra groep € 1,00
  23 CDNL 9 bij 9 CalculoDoku met 8 groepen van 4 velden, waarvan de som van de cijfers = 18 + 5 rekenkundige relaties € 1,00
  24 CDNL 9 bij 9 CalculoDoku met 9 rekenkundige relaties en 5 af te leiden extra cijfers € 1,00

  • vorige
  • volgende
 • Gratis

  CalculoDoku

  De gratis CalculoDoku bevat 6 optel- en 4 verschilgroepen, die elk uit drie verschillende cijfers bestaan, en waarvan het resultaat kleiner is dan 10.

  U kunt deze gratis CalculoDoku ontvangen via onderstaand formulier.

  Wanneer u op verzenden drukt, ontvangt u direct de link waar u het gratis product kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven.


  Gratis Sudoku