Educatieve Sudoku Variaties

Sudoku Varianten zijn Sudoku’s waaraan ik in samenhangende velden allerlei extra eigenschappen heb toegevoegd. Alleen door rekening te houden met de logische regels van deze extra eigenschappen zijn deze Sudoku Varianten, in combinatie met de normale Sudoku logica, uniek op te lossen.

 • CalculoDoku's

  educatieve sudoku variatie

  Een CalculoDoku is een Educatieve Sudoku Variatie met extra groepen van samenhangende velden, waarin met de cijfers van de oplossing (combinaties) van diverse rekenkundige berekeningen moeten worden uitgevoerd om de unieke oplossing logisch te kunnen afleiden.

   

  Een CalculoDoku kan één of meer groepen bevatten met de eigenschappen van een andere Educatieve Sudoku Variatie of van een Uitdagende Sudoku Variatie.

   

  Er zijn twee varianten van de CalculoDoku:

  De CalculoDoku met rekenkundige tekens. De PlusDoku, de MinDoku, de MaalDoku, de DeelDoku, de MixDoku en de RekenRoosterDoku.

  De CalculoDoku met bijzondere getallen. De FibonacciDoku, de KwadraatDoku en de PriemDoku.

   

  Gratis voorbeeld

   

  Om u een indruk te krijgen van een CalculoDoku kunt een gratis voorbeeld van zo’n Sudoku puzzel downloaden. De pdf van de puzzel is interactief oplosbaar op de pc, laptop en tablet als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Deze puzzel bevat bovendien een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Als je deze Educatieve Sudoku Variatie (CalculoDoku) volledig hebt ingevuld moeten elke rij, elke kolom en elk blok van 3 bij 3 velden de cijfers 1 t.e.m. 9 precies eenmaal bevatten.

   

  Deze CalculoDoku bevat 10 optel- en verschilgroepen van drie samenhangende velden, die elk bestaan uit 3 verschillende cijfers.

  Hierbij geldt: A + B = C en D - B = E

  Bijvoorbeeld: 9 - 2 = 7, maar dan in de Sudoku weer te geven als 927.

   

  Opmerking: velden met dezelfde letters kunnen verschillende cijfers bevatten.

   

  Zonder deze 10 optel- en verschilgroepen heeft deze Sudoku, met de 20 gegeven cijfers meer dan 1.000 verschillende oplossingen.

   

  Door regelmatig gebruik te maken van de rekenkundige eigenschappen van deze 10 optel- en verschilgroepen kan je de unieke oplossing deze CalculoDoku logisch afleiden.

   

  Oplostip: ga eerst na welke vier nieuwe cijfers je al met behulp van de normale Sudoku regels (o.a. het logisch afleiden van zuivere enkelvoudige cijfers, verborgen enkelvoudige cijfers, -paren en –drietallen) kunt afleiden.

   

  U kunt deze gratis Sudoku Variatie downloaden via het formulier hieronder.

   

  De catalogus met de beschikbare CalculoDoku’s is bij deze gratis puzzel gevoegd. In deze catalogus staat van alle beschikbare CalculoDoku’s beschreven hoe deze puzzel op te lossen. In de puzzel zijn de cijfers vervangen door een *. In de echte puzzel zijn natuurlijk wel de juiste cijfers gegeven.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u het gratis product als pdf kunt downloaden. Sudoku Variations mag u mailen met informatie over interessante Sudoku producten. U kunt zich altijd uitschrijven. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden.

   

  De interactief oplosbare CalculoDoku’s 1 t.e.m. 20 zijn gebundeld in een E-boek. Elke CalculoDoku bevat de beschrijving van de puzzel, de mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden en de oplossing van de puzzel. Dit E-boek kost geen € 35, ook geen € 17,50, maar slechts € 15, incl. BTW.

   

  Klik hier om naar de productpagina van dit E-boek te gaan.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  download de gratis CalculoDoku met catalogus