Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een X-Sudoku

  Sudoku Cursus 4

  Een X-Sudoku is een uitdagende Sudoku variatie met de twee diagonalen als extra groepen, die de cijfers 1 t.e.m. 9 ook precies eenmaal moeten bevatten. Deze cursus bouwt voort op de cursus “Het oplossen van een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie”.

  In deze cursus wordt uitgelegd en leert u begrijpen welke invloed deze twee extra groepen hebben op het aantal beïnvloede velden, die tot één of beide extra groepen behoren.

  Voor een X-Sudoku gelden de standaard Sudoku oplosregels, maar de twee extra groepen geven deze puzzel een extra uitdaging. Deze uitdaging bestaat o.a. uit het feit dat je een dergelijke puzzel met minder gegeven cijfers kunt ontwerpen dan bij een standaard Sudoku, om de nog ontbrekende cijfers in de lege velden logisch te kunnen afleiden. In deze cursus is hiervan een voorbeeld stap-voor-stap uitgewerkt.

  Na afloop van deze cursus bent u in staat om eenvoudige en iets moeilijker standaard X-Sudoku’s op te lossen.

  Om met de X-Sudoku te oefenen is een E-boek beschikbaar met 20 van deze puzzels. Als extra is een aantal X-Sudoku’s met extra groepen toegevoegd. Deze extra groepen moeten de cijfer 1 t.e.m. 9 ook precies eenmaal bevatten. Elke oefen X-Sudoku bevat een mogelijk stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing van de puzzel logisch af te afleiden, in een regelmatige wisselwerking met de Sudoku logica.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Het E-boek met de oefen Sudoku’s met bestelcode 04 OSNL kost € 3,00 incl. BTW.

  Bestelcode 04 SCNL. Prijs voor deze cursus: € 7,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 26.

  • vorige
  • volgende