Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Sudoku voor Beginners - Deel 1

  Sudoku Cursus 1

  De Sudoku cursus “Het oplossen van een Sudoku voor Beginners vanaf het begin” is bij uitstek geschikt voor die Sudoku liefhebbers, die nog geen enkel ervaring hebben met een systematische aanpak te leren en te begrijpen hoe je de unieke oplossing van een Sudoku logisch kunt afleiden.

  Deze cursus is deel 1 van 2 cursussen.

  Alle voorkennis die u voor deze cursus moet hebben is:

  te weten wat de natuurlijke volgorde van de cijfers 1 tot en met 9 is: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9;
  te weten wat een willekeurige volgorde van deze negen cijfers is, bijv.: 4, 6, 2, 9, 1, 5, 8, 3, 7;
  dat de cijfers alleen een symbolische betekenis hebben: er is geen noodzaak om er berekeningen mee uit te voeren.

  In 28 lessen gaat u met deze geringe voorkennis leren om hoe u stap-voor-stap een Sudoku moet oplossen. We beginnen heel eenvoudig door het nog enige ontbrekende cijfer in een rij met geordende cijfers logisch af te leiden, en bouwen dit langzaam op tot het logisch afleiden van de nog ontbrekende cijfers in uw eerste op te lossen Sudoku. De uitwerking van elk stap van een les, met de oplossing hiervan, wordt gegeven na deze les.

  Met de kennis die u hebt opgedaan in deze 28 lessen, met veel voorbeelden om te oefenen, bent u in staat om uw eerste eenvoudige standaard 9 bij 9 Sudoku op te lossen. U hebt dan een stapsgewijze aanpak voor het oplossen van een aantal standaard 9 bij 9 oefen Sudoku geleerd. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing van de Sudoku logisch af te leiden.

  Onderstaande Cursus informatie bevat les 1 en les 3 als voorbeelden van deze cursus

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Bestelcode 01 SCNL. Prijs: € 24,50 incl. BTW. 414 pagina’s

  • vorige
  • volgende