Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het leren ontwerpen van een standaard Sudoku

  Sudoku Cursus 8

  De cursus “Het leren ontwerpen van een standaard Sudoku” is bedoeld voor degenen die willen leren begrijpen wat de systematische structuur is van een Sudoku met een oplossing.

  Begrijpen hoe je een Sudoku kunt ontwerpen met een unieke oplossing draagt er bovendien aan bij dat het analytisch denkvermogen en het probleemoplossend vermogen worden vergroot door het begrijpen hoe een Sudoku systematisch in elkaar zit.

  En dat levert weer een bijdrage aan het verkrijgen van het nodige zelfvertrouwen. Je hebt namelijk geen rekenkundige kennis nodig omdat de cijfers van en Sudoku een zuiver symbolische waarde hebben. Je kunt een Sudoku ook ontwerpen met negen andere symbolen, zoals plaatjes, leestekens en letters.

  Het begrijpen hoe je een Sudoku met een unieke oplossing kunt ontwerpen gaar echter nog een stap verder in die zelfontwikkeling. Je moet niet alleen “doorhebben” hoe je een Sudoku moet oplossen op basis van de hiervoor geldende regels, maar je moet ook in staat zijn het proces wat aan het ontwerpen van zo’n puzzel ten grondslag ligt te doorgronden.

  Hiermee trek je de ontwikkeling van het probleemoplossend vermogen meteen op een hoger niveau. Hiermee kun je in jouw verdere leven alleen maar je voordeel mee doen.

  In deze cursus wordt het ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing stap-voor-stap, met de nodige zelfwerkzaamheid, opgebouwd. Na een korte introductie over wat een Sudoku feitelijk is en over wat wetenswaardigheden over deze nog steeds zeer populaire puzzel worden de nodige tips gegeven hoe je een Sudoku kunt oplossen. Om na te gaan of je dit goed begrepen heeft ga je als cursist een eenvoudige Sudoku oplossen.

  De eerste stap om tot het kunnen ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing te komen is het ontwerpen van een Sudoku met een oplossing.

  Er wordt eerst stap-voor-stap een voorbeeld Sudoku met een oplossing ontworpen, waarna de deelnemers zelf hun eigen Sudoku met een oplossing gaan ontwerpen.

  Deze eigen Sudoku is de basis voor de tweede stap, waarin het ontwerpen van een Sudoku met een unieke oplossing stap-voor-stap wordt behandeld, eerst weer met behulp van een voorbeeld Sudoku. De eigen ontworpen Sudoku met een oplossing ga je als cursist vervolgens gebruiken om een eigen Sudoku met een unieke oplossing te ontwerpen.

  Je kunt deze cursus met meer mensen tegelijkertijd doen. Dan kan je als extra stap jouw ontworpen Sudoku met een unieke oplossing door een andere cursist laten oplossen en omgekeerd. Je kunt dan bij elkaar nagaan of de ontworpen Sudoku’s wel of geen unieke oplossing hebben en ook motiveren waarom dat zo is.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Bestelcode 08 SCNL. Prijs: € 12,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 76.

  • vorige
  • volgende