Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Sudoku voor Beginners - Deel 2

  Sudoku Cursus 2

  In deze cursus wordt eerst uitgelegd wat een standaard 9 bij 9 Sudoku is, met de bijbehorende begrippen en omschrijvingen hiervan. Vervolgens leert u stapsgewijs hoe een Sudoku op te lossen met de juiste hoeveelheid informatie, en begrijpt u ook waarom dit een logische en systematische manier is om het zo te doen. Hierbij leert u als combinatie van twee eenvoudige vormen van aanpak of methodes toe te passen:

  welk cijfer slechts in één of twee velden van een blok kan komen;
  de scan methode.

  Elke methode wordt apart uitgelegd met behulp van een voorbeeld Sudoku. Ook wordt de uitgelegd waarom u een andere methode – de brute kracht methode – juist niet moet gebruiken. Toegevoegd zijn oplostips op basis van drie patronen van velden (zie voorbeeld T-patroon).

  Na afloop van deze cursus bent u in staat om eenvoudige en iets moeilijker standaard Sudoku’s op te lossen.

  Tenslotte kunt u de geleerde methodes gaan oefenen met als extraatje een Sudoku met negen verschillende letters, die een betekenis woord in één van de groepen vormen.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Het E-boek met de oefen Sudoku’s met bestelcode 02 OSNL kost € 2,50, incl. BTW.

  Bestelcode 02 SCNL. Prijs: € 15,00 incl. BTW. Aantal pagina’s: 70

  • vorige
  • volgende