Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Sudoku op voor Beginners, Gevorderden en Professionals

  Sudoku Cursus 3

  Deze cursus is bij uitstek geschikt voor elke Sudoku liefhebber, die al de nodige ervaring heeft met het oplossen van eenvoudige Sudoku’s, of die zijn oplosvaardigheden verder wil verbeteren als gevorderde of professionele speler.

  Voor een beginner sluit deze cursus aan bij de cursus 02 SCNL: “Hoe los ik een Sudoku op met 2 eenvoudige oplosmethodes?”. In die cursus leert u om stapsgewijs een Sudoku op te lossen, waardoor u ook begrijpt waarom dit een logische en systematische manier is om het zo te doen. Hierbij leert u een combinatie van twee eenvoudige vormen van aanpak of methodes toe te passen:

  met de juiste hoeveelheid informatie
  de scan methode

  In deze cursus wordt eerst uw geheugen opgefrist met informatie over wat een Sudoku is en over de Sudoku begrippen en hun definities. Ook worden de nodige tips gegeven om een Sudoku met de nodige structuur op te lossen. Vervolgens maakt u o.a. kennis met de volgende oplosstrategieën:

  Ontdekken van (verborgen) enkelvoudige cijfers
  Ontdekken van (verborgen) cijferparen en cijferdrietallen
  Rij/kolom interacties
  Rij/blok interacties
  Kolom/blok interacties
  De geforceerde locatie
  Ontdekken van structuren:
  X-Vleugel
  Zwaardvis
  XY-Vleugel
  XYZ-Vleugel
  Ketenreacties
  De dwingende keten
  X-keten
  XY-keten

  Na afloop van deze cursus bent u in staat om moeilijke standaard Sudoku’s op te lossen.

  Tenslotte kunt u de geleerde methodes gaan oefenen met als extraatje Sudoku’s met negen verschillende letters, die een betekenis woord in één van de groepen vormen, en een aantal Sudoku’s met extra groepen als extra uitdaging.

  U kunt om verder te oefenen 30 standaard Sudoku’s bestellen, van elk niveau 10 stuks. Elke Sudoku bevat een mogelijke gedeeltelijke stap-voor stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Het E-boek met de oefen Sudoku’s met bestelcode 03 OSNL kost € 3,00 incl. BTW.

  Bestelcode 03 SCNL. Prijs: € 19,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 110

  • vorige
  • volgende