Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Hyper Doku

  Sudoku Cursus 5

  In cursus 2 leert u en begrijpt u hoe u de eenvoudige en de iets moeilijkere Sudoku’s kunt oplossen door de volgende twee eenvoudige vormen van aanpak of methodes toe te passen:

  - de methode om het aantal mogelijkheden van een cijfer in een blok terug te brengen tot één of twee velden;
  - de scan methode.

  In deze cursus 5 bouwt hierop voort want u leert en begrijpt daarna hoe u ook met deze methodes een uitdagende Sudoku variatie kunt oplossen met vier extra groepen van negen samenhangende velden (de Hyper Sudoku). Deze vier extra groepen moeten ook precies eenmaal de negen verschillende cijfers bevatten.

  In de cursus wordt uitgelegd welke invloed deze vier extra groepen op het aantal beïnvloede velden, die tot één van deze extra groepen behoren. Voor een Hyperdoku gelden de standaard Sudoku regels, maar de vier extra groepen geven deze puzzel een extra uitdaging.

  Na afloop van de cursus bent u in staat om eenvoudige en iets moeilijker standaard Hyper Sudoku’s op te lossen.

  Tenslotte kunt u de geleerde methodes gaan oefenen met als extraatje twee uitdagende Hyper Sudoku variaties met extra groepen van negen samenhangende velden, die ook precies eenmaal de negen verschillende cijfers moeten bevatten.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Bestelcode 05 SCNL. Prijs: € 7,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 28

  • vorige
  • volgende