Sudoku Cursussen & Workshops

Met mijn diverse Sudoku cursussen leert u begrijpen waarom één of meer oplosmethoden u helpen om de unieke oplossing van een Sudoku puzzel op een gestructureerde manier logisch af te leiden.

Stap-voor-stap worden deze krachtige oplosmethoden met behulp van een voorbeeld Sudoku op een heldere manier uitgelegd. Met een aantal van deze oplosmethoden gaat u praktijkervaring opdoen met behulp van de oefen Sudoku’s van de cursus zelf, of door het bestellen van extra oefen Sudoku’s. Elke oefen Sudoku bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

 • Het oplossen van een Sudoku met rechthoekige blokken

  Sudoku Cursus 6

  Een Sudoku met speciale rechthoekige blokken is een standaard Sudoku met een andere roostergrootte dan die van een 9 bij 9 standaard Sudoku. Het speciale van deze standaard Sudoku is dat de blokgrootte een even aantal velden bezit met één van de zijden van deze blokgrootte, die twee velden bevat.

  Deze cursus maakt gebruik van de oplostechnieken van de cursus 2 “Beginner Deel 2 Het oplossen van een Sudoku met de juiste hoeveelheid informatie”.

  In deze cursus 6 wordt uitgelegd en leert u begrijpen welke invloed deze rechthoekige blokken met één zijde van twee velden hebben op het logisch afleiden van de unieke oplossing van deze Sudoku’s.

  Een eigenschap van een Sudoku met deze vorm van de rechthoekige blokken is dat er twee varianten zijn: een horizontale variant en een verticale variant, zie onderstaand voorbeeld van de 10 bij 10 Sudoku:

  Voor een Sudoku met dergelijke rechthoekige blokken gelden de standaard Sudoku oplosregels, maar de blokken met één zijde van twee velden geven deze puzzel een extra eigenschap om de unieke oplossing van deze Sudoku’s logisch af te leiden.

  Na afloop van deze cursus bent u in staat om van Sudoku’s met roostergroottes van 6 bij 6, 8 bij 8, 10 bij 10 en 12 bij 12 met de eigenschap van dergelijke rechthoekige blokken de logische oplossing af te leiden.

  Om met dergelijke Sudoku’s te oefenen komt een E-boek beschikbaar met 20 van deze puzzels. Als extra is een aantal Sudoku’s met extra groepen toegevoegd, zoals de diagonalen. Deze extra groepen moeten de verschillende cijfers ook precies eenmaal bevatten.

  Klik hier voor de Cursus informatie

  Het E-boek met de oefen Sudoku’s krijgt bestelcode 06 OSCNL kost € 2,50, incl. BTW


  Bestelcode 06 SCNL. Prijs: € 7,50 incl. BTW. Aantal pagina’s: 26


  • vorige
  • volgende