Sudoku Spelbundels

Voor basisscholen zijn de volgende ludieke en educatieve Sudoku Spelbundels als hersenprikkelend lesmateriaal verschenen. Ook voor degenen, die van uitdagende logische spellen houden zijn deze Sudoku spellen ludiek en educatief.

 • Ludiek, omdat de unieke oplossing van de Sudoku’s als een spel voor twee of meer personen stap-voor-stap logisch moet worden afgeleid.

   

  Educatief, omdat de meeste Sudoku’s een of meer extra groepen samenhangende velden bevatten, waarin de cijfers of letters speciale eigenschappen of vormen van logica hebben.

   

  Een CombinatieToetsDoku is een combinatie van een toetsbaar schoolvak en een Sudoku. De goede antwoorden van de toetsvragen leveren extra gegeven cijfers of letters op voor de gecombineerde Sudoku.

   

  De unieke oplossing van de Educatieve Sudoku Variatie kan alleen logisch worden afgeleid in een regelmatige wisselwerking tussen de Sudoku logica en de andere vorm(en) van logica of speciale eigenschappen van de cijfers of letters.

   

  Een bijzonder Sudoku Spel is de SymbolenDoku. Een SymbolenDoku bevat verschillende symbolen van een bepaald thema in plaats van verschillende cijfers. Voor SymbolenDoku gelden dezelfde oplosvoorwaarden als die van een standaard Sudoku met verschillende cijfers.

   

  Klik op een van de bovenstaande Sudoku Spelbundel producten voor meer informatie of bestel de spelbundel(s) in de SHOP

   

  Juffrouw Femke heeft enkele Sudoku Variaties uitgeprobeerd en er een blog over geschreven https://juffrouwfemke.com/2019/10/11/waanzinnige-websites-sudoku-variations/

   

  Juffrouw Femke blogt over onderwijs aan en in de bovenbouw.

   

  Ze deelt wekelijks veel dingen voor in de klas: tips, werkbladen, kaartjes voor didactische werkvormen, enz. Alles gratis !?

   

  Ze is ook op Facebook te vinden: https://www.facebook.com/juffrouwfemkegroep8/


 • Gratis E-boek

  Sudoku

  Maak kennis met mijn Interactief oplosbare E-boeken en download het gratis Sudoku E-boek met Educatieve en Uitdagende Sudoku variaties. Hieronder een voorbeeld uit dit E-boek: de PalindroomDoku.

   

  Dit E-boek bevat bovendien een catalogus met de beschrijving van alle op dit moment verschenen interactief oplosbare Educatieve en Uitdagende Sudoku Variaties. Er verschijnen regelmatig nieuwe interactief oplosbare Sudoku variaties. Bij de menu optie NIEUW treft u een te downloaden overzicht aan van de meest recent verschenen Sudoku variaties.

   

  U kunt het gratis E-boek hier downloaden.