spelbundels Symbolendoku's

Een SymbolenDoku bevat verschillende symbolen in plaats van verschillende cijfers. Een SymbolenDoku bevordert het beelddenken. Een SymbolenDoku Spelbundel bestaat uit vier Standaard Sudoku’s (S) met een oplopende roostergrootte (4 bij 4, 6 bij 6, 8 bij 8 en 9 bij 9) en één Uitdagende Sudoku Variatie (U).

 • Gratis 00 Bundel SYMD met 3 SymbolenDoku’s Hemellichamentekens
 • 01 Bundel SYMD Dierenriemtekens
 • 02 Bundel SYMD Social Media Logo's
 • 03 Bundel SYMD NL Verkeersborden
 • 04 Bundel SYMD Griekse kleine letters
 • 05 Bundel SYMD Leestekens

Voor elke groep vanaf groep 3 is er wel een geschikte SymbolenDoku om op te lossen.

In een Standaard Sudoku moeten elke rij, elke kolom en elk blok de verschillende symbolen precies eenmaal bevatten. Een Uitdagende Sudoku Variatie is een Standaard Sudoku, waarin één of meer extra groepen samenhangende velden zijn verwerkt, die de verschillende symbolen ook precies eenmaal moeten bevatten.

De Uitdagende Sudoku Variatie is pittiger dan een Standaard Sudoku en is daardoor meer geschikt voor meerbegaafde en snelle leerlingen.

De unieke oplossing van een SymbolenDoku is als Sudoku Spel voor twee of meer personen alleen logisch af te leiden met behulp van de kaartjes waarop de ontbrekende symbolen van de Sudoku staan. Degene, die aan de beurt is moet een kaartje op een leeg veld leggen, maar moet eerst de medespeler(s) ervan overtuigen dat dit kaartje, logisch gezien, op dit veld moet worden gelegd. Pas bij overeenstemming mag het kaartje worden gelegd en is de volgende speler aan de beurt.

Van elke SymbolenDoku is een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden aanwezig. Deze aanpak kan o.a. worden gebruikt indien het spel vastloopt.

In een Uitdagende Sudoku Variatie zijn de velden van de extra groepen vaak over diverse blokken verdeeld. Naast het beelddenken bevordert een Uitdagende Sudoku Variatie ook het ruimtelijk denken.

De gratis 00 Bundel SymbolenDoku bevat drie SymbolenDoku’s met symbolen van Hemellichamen. De informatie van de overige Spelbundels SymbolenDoku’s is beschikbaar bij de download van de gratis Spelbundel (onderaan deze pagina).

Een Spelbundel SymbolenDoku’s met 5 Sudoku’s kost € 6,50, incl. BTW.

 • Gratis Spelbundel SymbolenDoku's

  gratis bundel - zip file

   

  Elke Sudoku Spel bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing hiervan logisch af te leiden.

   

  Om u een indruk te geven van deze ludieke en educatieve Spelbundels SymbolenDoku kunt u de gratis Spelbundel en de informatie van de overige Spelbundels SymbolenDoku’s downloaden via het formulier hieronder.

   

  De overige Spelbundels SymbolenDoku zijn onder vermelding van hun bestelcode te bestellen via de pagina SHOP

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u de gratis Spelbundel als zip file kunt downloaden.

   

  De informatie van de overige Spelbundels SymbolenDoku’s kunt u via het downloadscherm ook, maar dan als pdf downloaden.

   

  Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe Sudoku producten, waaronder deze Sudoku Spelbundels. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden (zie verder de Privacyverklaring op mijn website https://sudoku-variations.com).

   

  U kunt altijd aangeven dat u geen informatie meer wilt ontvangen.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  DOWNLOAD DE GRATIS SPELBUNDEL SYMBOLENDOKU’S EN DE INFORMATIE VAN OVERIGE BUNDELS