spelbundels Symbolendoku's

Een SymbolenDoku bevat verschillende symbolen in plaats van verschillende cijfers. Een SymbolenDoku bevordert het beelddenken. Een SymbolenDoku Spelbundel bestaat uit vier Standaard Sudoku’s (S) met een oplopende roostergrootte (4 bij 4, 6 bij 6, 8 bij 8 en 9 bij 9) en één Uitdagende Sudoku Variatie (U).

Voor elke groep vanaf groep 3 is er wel een geschikte SymbolenDoku om op te lossen.

In een Standaard Sudoku moeten elke rij, elke kolom en elk blok de verschillende symbolen precies eenmaal bevatten. Een Uitdagende Sudoku Variatie is een Standaard Sudoku, waarin één of meer extra groepen samenhangende velden zijn verwerkt, die de verschillende symbolen ook precies eenmaal moeten bevatten.

In een Uitdagende Sudoku Variatie zijn de velden van de extra groepen vaak over diverse blokken verdeeld. Naast het beelddenken bevordert een Uitdagende Sudoku Variatie ook het ruimtelijk denken. Een Uitdagende Sudoku Variatie is pittiger dan een Standaard Sudoku en is daardoor meer geschikt voor snelle leerlingen.

De unieke oplossing van een SymbolenDoku is als Sudoku Spel voor twee of meer personen alleen logisch af te leiden met behulp van de kaartjes waarop de ontbrekende symbolen van de Sudoku staan. Degene, die aan de beurt is moet een kaartje op een leeg veld leggen, maar moet eerst de medespeler(s) ervan overtuigen dat dit kaartje, logisch gezien, op dit veld moet worden gelegd. Pas bij overeenstemming mag het kaartje worden gelegd en is de volgende speler aan de beurt.

Voorts bevat elke SymbolenDoku een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden aanwezig. Deze aanpak kan o.a. worden gebruikt indien het spel vastloopt.

Een Spelbundel SymbolenDoku’s met 5 Sudoku’s kost € 6,50, incl. BTW:

 • 01 Bundel SYMD Dierenriemtekens
 • 02 Bundel SYMD Social Media Logo's
 • 03 Bundel SYMD NL Verkeersborden
 • 04 Bundel SYMD Griekse kleine letters
 • 05 Bundel SYMD Leestekens

Er is een catalogus beschikbaar met plaatjes en een korte beschrijving van alle Sudoku Spellen van de drie Sudoku Spelbundelsoorten (CombinatieToetsDoku’s, Educatieve Sudoku Variaties of HB Bundels en SymbolenDoku’s). Uit deze Sudoku Spellen kunt u uw Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel samenstellen, met 5, 10, 15 of 20 Sudoku Spellen:

Bestelcode klik op de rode tekst voor het overzicht
Maatwerk Sudoku Spelbundels

Zelf samen te stellen Sudoku Spelbundels

Prijs

05 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 5 Sudoku Spellen

€ 6,50

10 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 10 Sudoku Spellen

€ 12,00

15 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 15 Sudoku Spellen

€ 16,50

20 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 20 Sudoku Spellen

€ 20,00

De catalogus en een bestelformulier voor uw Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel is toegevoegd aan de zip file van onderstaande gratis Sudoku Spelbundel HB met SymbolenDoku’s, onderaan deze pagina.

 • Gratis Spelbundel SymbolenDoku's

  gratis bundel - zip file

   

  De gratis Sudoku Spelbundel SymD bevat drie SymbolenDoku’s met symbolen van Hemellichamen (4 x 4 S, 4 x 4 U en 6 x 6 S als roostergrootte). De informatie van de overige Spelbundels SymbolenDoku’s is beschikbaar bij de download van de gratis Spelbundel (onderaan deze pagina).

   

  Om u een indruk te geven kunt u deze ludieke gratis Spelbundel als zip file aanvragen via het onderstaande formulier.

   

  De overige Spelbundels met Educatieve Sudoku Variaties zijn, onder vermelding van hun bestelcode, te bestellen in d SHOP

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u de gratis Spelbundel als zip file kunt downloaden.

   

  Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe Sudoku producten, waaronder deze Sudoku Spelbundels. Uw gegevens worden nooit gedeeld met derden (zie verder de Privacyverklaring op mijn website https://sudoku- variations.com).

   

  U kunt altijd aangeven dat u geen informatie meer wilt ontvangen.

   

  Heel veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier.


  AANVRAAG VOOR DE GRATIS SPELBUNDEL SYMBD, DE SUDOKU SPELLEN CATALOGUS EN HET BESTELFORMULIER