SPELBUNDELS COMBINATIETOETSDOKU’S

Een CombinatieToetsDoku is een toets van een schoolvak, gecombineerd met een op te lossen Sudoku. Elke toets van een schoolvak kan op elk gewenst niveau voor elke groep leerlingen worden gekoppeld aan een Sudoku (Variatie) van elk gewenst moeilijkheidsniveau. Hierdoor is de CombinatieToetsDoku een zeer flexibel leermiddel om in te zetten.

 • Gratis 00 Bundel CTD: Rekenen Groep 3 – Aardrijkskunde Groep 6 – Taal Groep 7 – Rekenen Groep 7
 • 01 Bundel CTD: Viermaal Rekenen Groep 4
 • 02 Bundel CTD: Rekenen Groep 7– Rekenen Groep 5 – Rekenen Groep 5 – Rekenen Groep 4
 • 03 Bundel CTD: Taal Groep 7 – Taal Groep 5 – Taal Groep 4 – Aardrijkskunde Groep 8

Door het oplossen van de gekoppelde Sudoku combineert een CombinatieToetsDoku als uitdagend leermiddel het toetsen van een leerling van diens kennis van een schoolvak met het bevorderen van het logisch en kritisch denken en met het vermogen om problemen analytisch op te lossen. (klik op de afbeelding om te vergroten)

Elk goed antwoord van een toetsvraag levert een extra cijfer of letter op als input voor de gecombineerde Sudoku. De gecombineerde Sudoku is een Standaard Sudoku (S) of een Uitdagende Sudoku Variatie (U).

In een standaard Sudoku moet elke rij, elke kolom en elk blok de verschillende cijfers of letters precies eenmaal bevatten.

Een Uitdagende Sudoku Variatie heeft een of meer extra groepen samenhangende velden die de verschillende cijfers of letters ook precies eenmaal moeten bevatten. De velden van extra groepen kunnen over de blokken verspreid zijn, wat het ruimtelijk denken bevordert.

De unieke oplossing van de Sudoku kan alleen logisch worden afgeleid met behulp van de extra cijfers of letters die zijn verkregen uit de goedbeantwoorde toetsvragen.

Een Sudoku met verschillende letters wordt een WoordDoku genoemd. De taaltoetsen zijn gecombineerd met een WoordDoku.

Elke CombinatieToetsDoku is opgezet als een lesplan met werkbladen en controlebladen.

De unieke oplossing van de Sudoku is af te leiden handmatige op een geprinte versie, als interactief oplosbare pdf-versie op de pc of laptop, en als spel met kaartjes met de ontbrekende cijfers of letters.

Elk CombinatieToetsDoku Spel bevat een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden.

De Gratis 00 Bundel CTD is een selectie van de CombinatieToetsDoku’s die ik heb ontworpen voor verschillende schoolvakken, en bestaat uit de volgende vier toetsen: Rekenen Groep 3 – Aardrijkskunde Groep 6 – Taal Groep 7 – Rekenen Groep 7

De informatie van de overige Spelbundels CombinatieToetsDoku is beschikbaar bij de downloadpagina van de gratis Spelbundel CombinatieToetsDoku (onderaan deze pagina).

Een CombinatieToetsDoku Spelbundel met 4 toetsen en Sudoku’s kost € 6,50, incl. BTW

 • Gratis Spelbundel CombinatieToetsdoku's

  gratis bundel - zip file

   

  Elke CombinatieToetsDoku is interactief oplosbaar op de pc en laptop als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd.

   

  Om u een indruk te geven van deze ludieke en educatieve Sudoku Spelbundels kunt u de gratis Spelbundel en de informatie van de overige Spelbundels CombinatieToetsDoku’s downloaden via het formulier hieronder.

   

  De overige Spelbundels CombinatieToetsDoku’s zijn onder vermelding van hun bestelcode te bestellen via de pagina SHOP

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u de gratis Spelbundel als zip file kunt downloaden. De informatie van de overige Spelbundels CombinatieToetsDoku’s kunt u via het downloadscherm ook downloaden, maar dan als pdf.

   

  Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe Sudoku producten, waaronder deze Sudoku Spelbundels. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden (zie verder de Privacyverklaring op mijn website https://sudoku-variations.com).

   

  U kunt altijd aangeven dat u geen informatie meer wilt ontvangen.

   

  Ik wens u veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier,

   

  Folkert van der Meulen Bosma.


  DOWNLOAD DE GRATIS SPELBUNDEL COMBINATIETOETSDOKU’S EN DE INFORMATIE VAN OVERIGE BUNDELS