SPELBUNDELS COMBINATIETOETSDOKU’S

Een CombinatieToetsDoku is een toets van een schoolvak, gecombineerd met een op te lossen Sudoku. Elke toets van een schoolvak kan op elk gewenst niveau voor elke groep leerlingen worden gekoppeld aan een Sudoku (Variatie) van elk gewenst moeilijkheidsniveau. Hierdoor is de CombinatieToetsDoku een zeer flexibel leermiddel om in te zetten..

Door het oplossen van de gekoppelde Sudoku combineert een CombinatieToetsDoku als uitdagend leermiddel het toetsen van een leerling van diens kennis van een schoolvak met het bevorderen van het logisch en kritisch denken en met het vermogen om problemen analytisch op te lossen. (klik op de afbeelding om te vergroten)

Elk goed antwoord van een toetsvraag levert een extra cijfer of letter op als input voor de gecombineerde Sudoku. De gecombineerde Sudoku is een Standaard Sudoku of een Uitdagende Sudoku Variatie.

In een standaard Sudoku moet elke rij, elke kolom en elk blok de verschillende cijfers of letters precies eenmaal bevatten.

Een Uitdagende Sudoku Variatie heeft een of meer extra groepen samenhangende velden die de verschillende cijfers of letters ook precies eenmaal moeten bevatten. De velden van extra groepen kunnen over de blokken verspreid zijn, wat het ruimtelijk denken bevordert.

De unieke oplossing van de Sudoku kan alleen logisch worden afgeleid met behulp van de extra cijfers of letters die zijn verkregen uit de goed beantwoorde toetsvragen. Bij een Uitdagende Sudoku Variatie is dit het geval in een regelmatige wisselwerking tussen de Sudoku logica en de eigenschappen van de extra groep(en).

De unieke oplossing van de Sudoku is af te leiden handmatige op een geprinte versie, als interactief oplosbare pdf-versie op de pc of laptop, en als spel met kaartjes met de ontbrekende cijfers of letters.

Elke CombinatieToetsDoku is opgezet als een lesplan met werkbladen en controlebladen.

Voorts bevat elke CombinatieToetsDoku Spel een mogelijke stap-voor-stap aanpak om de unieke oplossing logisch af te leiden.

Elke CombinatieToetsDoku is interactief oplosbaar op de pc en laptop als hierop de Adobe Acrobat Reader® is geïnstalleerd. Een CombinatieToetsDoku Spelbundel met 4 toetsen en Sudoku’s kost € 6,50, incl. BTW:

 • 01 Sudoku Bundel CTD: Viermaal Rekenen Groep 4
 • 02 Sudoku Bundel CTD: Rekenen Groep 7– Rekenen Groep 5 – Rekenen Groep 5 – Rekenen Groep 4
 • 03 Sudoku Bundel CTD: Taal Groep 7 – Taal Groep 5 – Taal Groep 4 – Aardrijkskunde Groep 8

Een Sudoku met verschillende letters wordt een WoordDoku genoemd. De taaltoetsen zijn gecombineerd met een WoordDoku. Er is een catalogus beschikbaar met plaatjes en een korte beschrijving van alle Sudoku Spellen van de drie Sudoku Spelbundelsoorten (CombinatieToetsDoku’s, Educatieve Sudoku Variaties of HB Bundels en SymbolenDoku’s). Uit deze Sudoku Spellen kunt u uw Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel samenstellen, met 5, 10, 15 of 20 Sudoku Spellen:

Bestelcode klik op de rode tekst voor het overzicht
Maatwerk Sudoku Spelbundels

Zelf samen te stellen Sudoku Spelbundels

Prijs

05 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 5 Sudoku Spellen

€ 6,50

10 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 10 Sudoku Spellen

€ 12,00

15 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 15 Sudoku Spellen

€ 16,50

20 MSB

Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel met 20 Sudoku Spellen

€ 20,00

De catalogus en een bestelformulier voor uw Maatwerk Eigen Keuze Sudoku Spelbundel is toegevoegd aan de zip file van onderstaande gratis Sudoku Spelbundel HB met Educatieve Sudoku Variaties.

 • Gratis Spelbundel CombinatieToetsdoku's

  GRATIS SUDOKU SPELBUNDEL CTD - zip file

   

  De gratis Sudoku Bundel CTD bevat een selectie van de CombinatieToetsDoku’s die ik heb ontworpen voor verschillende schoolvakken, en bestaat uit de volgende vier toetsen:

   

  Rekenen Groep 3 – Aardrijkskunde Groep 6 – Taal Groep 7 – Rekenen Groep 7

   

  Om u een indruk te geven kunt u deze ludieke gratis Spelbundel als zip file aanvragen via het onderstaande formulier.

   

  De overige Spelbundels met Educatieve Sudoku Variaties zijn, onder vermelding van hun bestelcode, te bestellen in de SHOP.

   

  Type s.v.p. uw (voor)naam + e-mailadres en klik op verzenden. U ontvangt dan direct een link waarmee u deze gratis Spelbundel met de catalogus en het bestelformulier als zip file kunt downloaden. ​

   

  Uw e-mailadres gebruik ik alleen om uw bestelling(en) te kunnen afhandelen en/of u te informeren over nieuwe Sudoku producten, waaronder deze Sudoku Spelbundels. Uw gegevens worden niet gedeeld met derden (zie verder de Privacyverklaring op mijn website https://sudoku- variations.com).

   

  U kunt altijd aangeven dat u geen informatie meer wilt ontvangen.

   

  Heel veel hersenprikkelend Sudoku puzzelplezier gewenst.

   


  AANVRAAG VOOR DE GRATIS SPELBUNDEL CTD MET COMBINATIETOETSDOKU’S, DE SUDOKU SPELLEN CATALOGUS EN HET BESTELFORMULIER